Известие

Collapse
No announcement yet.

В купето има миризма на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В купето има миризма на бензин

От около седмица усещам силна миризма на бензин в багажника а оттам и в задната част на купето/ около задните седалки/. Преди около месец колата беше в сервиз за боядисване на задната броня. Може ли да е свързано едното с другото? Казаха ми да карам с развита капачка на резорвоара за да излиза налягането, но днес я усещам че няма разлика. Даже я развих нацяло. Може ли да е избило някъде по пътя на бензина/от топлото време, от налягането/? Резервоара видимо няма нищо отдолу. Ако може помагайте със съвети. Благодаря.

Алфа Ромео 156 , 2.0 ТС, 1999 г.

Предпологам, не добре завита капачка на на резервоара ( под седалките) или скъсан маркуч в обратния бензин.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Залагам една "Загорка",че е спукана пластмасата над бензиновата помпа.Махни задната облегалка,развий четирите болчета на предпазната ламарина и всичко ще се изясни.
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
        Залагам една "Загорка",че е спукана пластмасата над бензиновата помпа.Махни задната облегалка,развий четирите болчета на предпазната ламарина и всичко ще се изясни.
        Имаш Загорката от мен. Успях да стигна до пластмасовата капачка, която се оказа пукната. От там съска и излиза бензин. Разкачих маркуча и буксата. Въпросът сега е какво да правя? Може ли да се смени само капачката, или трябва цялата помпа? Може ли да се залепи евентуално?

Comment

Лепи се с течен метал (мажеш как си требе - да има). Правено е многократно и държи, няма яд
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

За да не отварям нова тема да попитъм тук. Как се оправя скъсан маркуч от преливника на резервоара?
            sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84 Покажи съобщение
              За да не отварям нова тема да попитъм тук. Как се оправя скъсан маркуч от преливника на резервоара?
              Най- бързо, лесно и евтино с парче тръбичка.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Залагам втора "Загорка",че с каквото и да го залепиш няма да изкара повече от 6 месеца(в най добрия случай).Най евтиният ти вариант - намираш сменена изгоряла помпа и си взимаш само пластмасата.

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                  Залагам втора "Загорка",че с каквото и да го залепиш няма да изкара повече от 6 месеца(в най добрия случай).Най евтиният ти вариант - намираш сменена изгоряла помпа и си взимаш само пластмасата.
                  Дигам мизата на 2 бири, че ще държи
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Забрави бирите,не съветвам колегата да го лепи,защото,ако след време лепилото не издържи(както стана при мен),ситуациата е следната: Стрелката на бензиномера тръгва със скороста на оборотомера,само че наляво и "една каса бира" отиде на асфалта за секунди.

Comment

Благодаря за мненията на колегите. Наистина пробвах да го залепя, първо с някакво лепило препоръчано че е много здраво. Бензина обаче го разтвори и стана на каша. След това взех течна стомана, изчистих първото и сложих нея. Мисля че стегна и засега държи, и няма миризма на бензин , защото отзад не се стои , а и там са столчетата на децата. Предстои ми и пътуване ама сега като чета се замислям дали ще издържи? Това за друга капачка е идея , ама къде ще я намеря.

Comment

Първоначално публикувано от zhivko Покажи съобщение
                        Благодаря за мненията на колегите. Наистина пробвах да го залепя, първо с някакво лепило препоръчано че е много здраво. Бензина обаче го разтвори и стана на каша. След това взех течна стомана, изчистих първото и сложих нея. Мисля че стегна и засега държи, и няма миризма на бензин , защото отзад не се стои , а и там са столчетата на децата. Предстои ми и пътуване ама сега като чета се замислям дали ще издържи? Това за друга капачка е идея , ама къде ще я намеря.
                        Това не е капачка, а регулатора на налягане 99% от втората употреба имат пукнатини и ако не са спукани то скоро ще се спукат, отделно трябва маркучите да се хванат много здраво, че налягането е доста . Писал съм и в други теми - решението е оригинална помпа БОШ от чужбина ей ти линк: http://www.ebay.de/itm/1-x-Kraftstof...item58a9cb033e около 280лв с доставката
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Миризма в купето на бензин

Моля хелп, как да го оправя?
                          под задната седалка има гумена тапа излизат кабели от нея. гумата е скъсана и влиза бензин от там
                          http://i60.tinypic.com/2ekr620.jpg
                          Last edited by didikoff; d.m.y г., 16:27.
                          Alfa 156 2.0 TS

Comment

Това на 156-ца 2.0ТС ли е? За пръв път виждам такова решение. Обикновено има една черна метална купа, хваната с 4 гайки, а под нея е горната част на бензиновата помпа, кабелите и маркучите с бързи връзки.
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Аз също не съм виждал такова животно,дали това е оригиналният резервоар?...

Comment

Working...
                              X